U bevindt zich hier: HomeKlassiekenquizInformatie overGrote Ken-Je-Klassiekenquiz 2017

Grote Ken-Je-Klassiekenquiz 2017

Ken je Klassieken quiz

 

 

 

 

 

 

Scholenteam College van Het Eucharistisch Hart uit Essen (België) wint opnieuw finale Grote Ken-Je-Klassiekenquiz

PERSFOTO Winnaars Grote Ken-Je-Klassiekenquiz 10 maart 2017Thomas, Indra, Jorrick en Roxanne van het College van het Eucharistisch Hart uit Essen (België) wonnen op vrijdagavond 10 maart de internationale finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Aangemoedigd door klasgenoten, leraren en familie versloegen ze vijfentwintig andere scholenteams met hun kennis over de klassieke wereld. Na een spannende strijd gingen ze er vandoor met de Grote Ken-je-Klassieken Wisselbokaal, een boekenpakket van Uitgeverij Athenaeum en uiteraard de onvergankelijke eer. Vorige jaar werd de quiz ook gewonnen door een team van deze school.

Ruim honderd gymnasiasten uit Nederland en Vlaanderen gingen tijdens de finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz de strijd met elkaar aan. De quiz werd gepresenteerd door classicus-schrijver Fik Meijer.

De Grote Ken-Je-Klassiekenquiz wordt georganiseerd door Tresoar, Rijksmuseum van Oudheden, Allard Pierson Museum, Museum Het Valkhof, Nederlands Klassiek Verbond, Nederlands Klassiek Verbond Antwerpen, NKV Oost-Vlaanderen, Vereniging Classici Nederland en Lampas.

 


In 2016 was het College van Het Eucharistisch Hart uit Essen het beste schoolteam in de Grote Ken-je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten. Wordt uw school de winnaar van de vierde internationale editie van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz?

WinnendeTeamKlassiekenquiz 2016Het Allard Pierson Museum (Amsterdam), Museum Het Valkhof (Nijmegen), Nederlands Klassiek Verbond (NKV Antwerpen en NKV Oost-Vlaanderen), het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) en Tresoar (Leeuwarden) dagen in samenwerking met Vereniging Classici Nederland en Lampas uw schoolteam(s) van derde, vierde, vijfde en zesde klas gymnasiasten uit de strijd aan te gaan met schoolteams uit heel Nederland èn Vlaanderen in de tiende Grote Ken-Je-Klassiekenquiz. In 2016 was het College van het Eucharistisch Hart uit Essen het beste schoolteam in de Grote Ken-je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten. Wordt uw school de winnaar van de vierde internationale editie van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz?

De quiz wordt gespeeld over drie ronden:

  • een scholenquiz op school om team(s) van de scholen samen te stellen (quizpakket)
  • een regionale voorronde

Nederland
- zaterdag 28 januari Museum Het Valkhof en Tresoar
- zondag 29 januari Allard Pierson Museum en Rijksmuseum van Oudheden
Vlaanderen
- woensdag 25 januari NKV Antwerpen en NKV Oost-Vlaanderen Gent
Alle deelnemende schoolteams en begeleiders krijgen die dag gratis toegang tot de musea.

  • de finale (Strijd der Titanen) op vrijdag 10 maart in het Rijksmuseum van Oudheden

De winnende school ontvangt de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz-wisselbokaal en een boekenpakket (beschikbaar gesteld door Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep).

Deelnemen?
De eerste ronde speelt u in de klas. Via deze ronde stelt u een (of twee) team(s) van maximaal vier leerlingen samen voor de regionale voorronde. Voor deze ronde op school kunt u vóór 1 december 2016 een quizpakket aanvragen bij Tresoar. U ontvangt vervolgens dit quizpakket. Tot en met 6 januari 2017 kunt u een of twee schoolteams van maximaal vier leerlingen opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Ids de Jong) onder vermelding van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz, de namen van de leerlingen en de locatie waar u wenst de regionale voorronde te spelen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Ids de Jong) onder vermelding van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz. De quiz vindt plaats in het kader van de Week van de Klassieken (9 tot en met 19 maart 2016).

download uitnodigingsbrief voor de quiz (pdf bestand)

Keer terug naar de overzichtspagina Klassiekenquiz.

 

.

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates